Buitenschilderwerk

Bij buitenschilderwerk van uw woning kunt u denken aan het verven van deuren, kozijnen en de voor- of achtergevel. Wij zorgen dat uw schilderwerk de beste behandeling krijgt; het schuren van de ondergrond, schoonmaken en het verder behandelen van het schilderwerk.

Hoe vaak moet ik mijn huis schilderen?

Vaak word het buitenschilderwerk uitgesteld met alle gevolgen van dien. Er wordt doorgaans te lang gewacht tot het moment dat er zichtbaar iets aan het hout veranderd voordat men overgaat tot onderhoud van het schilderwerk.

Wanneer een schilderbeurt van uw woning nodig is, kan lastig in te schatten zijn als u geen professional bent. Een standaard gegeven is dat eens in de 4 á 5 jaar schilderwerk nodig is. Dit is wel sterk afhankelijk van de ligging van uw woning (bos, zon, schaduw etc.). Als uw woning aan zee ligt zal het bijvoorbeeld eerder last hebben van het zoute water, wat invloed heeft op uw woning. Ook heeft het te maken met de kwaliteit van de verf en/of hoe goed het schilderwerk is aangebracht.

Kwalitatief wordt de verf steeds beter. Ook de verffabrikanten geven steeds langere garanties op de producten, met als voorwaarde dat het schilderwerk op de juiste wijze is aangebracht.

Volgorde buitenschilderwerk

Uw huis schilderen begint met goede voorbereidingen. Reinigen en schoonmaken gebeurt in veel gevallen niet goed genoeg, waardoor goed schilderwerk al vrijwel onmogelijk wordt. Daarna volgt het schuren. Ook dit dient grondig te gebeuren, waardoor de verf een juiste hechting op het materiaal krijgt. Te grof of teveel schuren kan juist verkeerd zijn, hierdoor wordt de goede ondergrond weggeschuurd.

Het afdichten van gaatjes en slechte plekken in de kozijnen is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. Dit wordt vaak onderschat of niet op de juiste wijze uitgevoerd. Het zijn juist deze zwakke plekken waar het snelst houtrot voorkomt. Op langere termijn heeft deze onderschatting een negatief resultaat.

Het schilderwerk zelf is sterk afhankelijk van de omstandigheden.
Het aanbrengen van de grondverf, het aantal keren aflakken en de kleur en keuze van de verfsoort is hierbij van belang.

De verflaag op bijvoorbeeld kozijnen slijt niet overal even snel. Wilt u deskundig advies over uw huis en een inspectie van het buitenschilderwerk? Neem contact met ons op en laat vrijblijvend een offerte voor u maken.

Buitenschilderwerk BuitenschilderwerkBuitenschilderwerk